Mom

Doei striae! Hallo momentje voor ons twee.

Toen ik 16 weken zwanger was voelde ik al de baby in mijn buik.

Wat voel je dan als je zwanger bent?
Vaak noemen moeders het een soort ‘plopjes’ wat je voelt. Het gevoel van bewegen wordt steeds intenser en duidelijker als je verder bent in je zwangerschap. Nu ik voor de tweede keer zwanger mag zijn herken ik veel sneller het gevoel van een baby in je buik.

Inmiddels ben ik nu ruim 18 weken zwanger en voel ik je al heel duidelijk in mijn buik. Wat een magisch gevoel is dit. Ik probeer hier dan ook echt even bij stil te staan en je echt te voelen met heel mijn lichaam en te genieten. Maar ik merk ook dat het dan vaak ‘een ongelegen’ moment is. Bijvoorbeeld in de kassarij of als ik net de poepluier van je zus aan het verschonen ben. Om toch bewuster en optimaal te genieten van mijn zwangerschap heb ik een aantal rituelen.

Ons ritueel samen
Ik probeer elke avond in bed er echt een momentje van ons samen van te maken. Just the two of us. Jij en ik. Heel even in onze eigen wereld waar alleen ik jou echt voel met heel mijn lichaam.

Mijn ritueel is om elke avond in bed mijn buik in te smeren met zwangerschapsolie. Haal diep adem. En probeer contact met je te maken en je echt in alle rust te voelen. Stiekem hebben we samen ook al hele gesprekken met elkaar.

Zwangerschapsolie?
Ik heb diverse merken geprobeerd zoals die van Naif en Weleda. Zelf ben ik erg fan van Weleda zwangerschapsolie. Hij is makkelijk te sprayen, geeft een zachte huid, smeert goed, droogt snel en het voorkomt ook nog eens zwangerschaps striae.

Creëer een rustgevende sfeer
Wat ik zelf heel fijn vindt is dat ik in mijn slaapkamer geurwolkje heb. Dit is een Aroma diffuser. Een luchtbevochtiger, geurverspreider en het zuivert ook de lucht. En geeft mij een rustgevende sfeer in de slaapkamer.

Hadden jullie tijdens je zwangerschap ook zulke momentjes & rituelen samen? En smeerde jullie ook je buik elke dag in met olie?