Mom

Kraampakket. Wat je nodig hebt!

V A N . S P R I N G K U S S E N S . T O T . M U M M Y S . N A A R . K R A A M P A K K E T

Op dit moment ben ik 30 weken zwanger en zit ik in mijn 3e trimester. Gisteravond voelde het dan ook dat ik er niet meer omheen kan, het niet langer meer moet uitstellen en nu echt een kraampakket & de bedklossen moet gaan bestellen.

Als je het mij vraagt echt het minst leuke gedeelte van mijn shoppinglist. Vooral als je de inhoud van een kraampakket ziet en denkt ”Hebben we deze springkussens en mummys echt allemaal weer nodig?”😜

Daar zat ik dan gisteravond op de bank met een lijstje naast mij van de kraamhulp en Google op mijn telefoon met heel veel verschillende soorten kraampakketten. Wat een zoektocht maak ik er zelf weer van. Het vergelijken van de verschillende pakketten. Wat heb ik echt nodig? En wat zit er in als ‘opvulling’. Ik heb het allemaal uitgezocht en vergeleken. Ik merkte al heel snel dat er veel ‘leuke pakketten’ zijn met veel verschillende producten, zoals shampoo. Ik was vooral op zoek naar wat zijn de musthaves rondom de bevalling.

Ik had bijna de Natalis basis kraampakket besteld toen mijn zus met de tip kwam om even te checken bij je zorgverzekering. Soms krijg je dit vergoed in je aanvullende verzekering maar je kan het pakket dus ook vaak bij je zorgverzekering met korting krijgen. Mocht dit bij jou niet het geval zijn en je wilt een goed basis pakket hebben zou ik voor het Natalis basis kraampakket gaan. Het is niet een ‘leuk’ pakket maar zit wel alles in wat je nodig hebt.

Uiteindelijk heb ik mijn kraampakket besteld bij mijn zorgverzekering DITZO, hier heb ik met korting en gratis thuisbezorgd het gemakkelijk en eenvoudig besteld. Wat ik hier fijn vond was dat je ook nog extra losse dingen kan toevoegen. Zo heb ik alles in 1x besteld en hoef ik niet nog een keer apart naar de winkel hiervoor.

Ik wilde bijvoorbeeld een andere navelstreng klem. Tijdens mijn zoektocht had ik namelijk de Cordring gevonden en dit lijkt mij dus echt ideaal! Ik weet bij onze eerste dochter dat die navelstrengklem in de eerste week best in de weg zat en ik het amper durfde aan te raken omdat ik bang was dat ik het los zal trekken. De navelring is veel kleiner waardoor het ook minder in de weg zit.

Kennen jullie de Cordring/navelring al?
De Cordring is een baby- en milieuvriendelijk alternatief voor de plastic navelklem. Wat mij dus echt heel fijn lijkt is dat er maar een klein ringetje achterblijft om het navelstompje. En je de eerste week niet met zo’n grote plastic klem zit. De navelring bestaat in twee varianten met en zonder latex, wij hebben voor de variant zonder latex gekozen.

Ohja! nog echt DE TIP voor na de bevalling zijn de netbroekjes. Dit zijn hele fijne broekjes die lekker zitten na de bevalling en waar ook het hele ‘mummypakket’ goed in zit. Niet heel sexy maar ze zitten echt fijn en waren voor mij echt een musthave de eerste weken. Ik had de Carriwell Netbroekjes maar er zijn vast nog meer merken die de netbroekjes verkopen speciaal voor kraamverband.