Daar zitten we dan savonds samen op de bank en beide kinderen (8 weken & 3 jaar oud) in bed. Het voelt eigenlijk best gek en stiekem ook best ongezellig. Stiekem missen we vooral die kleine, het is toch een stuk gezelliger als hij nog even beneden in de box slaapt.

Sinds vorige week leggen we hem savonds na zijn flesje van 19.00 in zijn bedje boven.

Bedritueel
We verwarmen eerst zijn bedje en slaapzak met een aluminium kruik van Tryco. Sinds twee weken gebruiken we de Piep slaapzak van Puckababy. We hebben deze eerst even van een vriendin geleend om te kijken hoe hij erop zal reageren. Het is zonde om weer van alles te kopen en in de kast te leggen. Maar we vinden de slaapzak oprecht heel fijn. Hij slaapt hierdoor een stuk rustiger en red zelfs al de 5,5/6 uur tussen de voedingen savonds & snachts. Zonder slaapzak ‘slaat’ hij vaak zichzelf wakker met zijn handjes. Met deze slaapzak slaapt hij een stuk rustiger en zijn zijn handjes ook niet meer koud omdat ze nu lekker onder de dekens blijven liggen.

Dan krijgt hij een hele dikke kus en knuffel en wensen we hem welterusten.

Hij heeft vanaf het begin veel zuigebehoefte en omdat we de eerste 7 weken borstvoeding hebben gegeven hebben daarnaast ook een speentje van Bibs gebruikt. We wilde namelijk voorkomen dat hij de borsten naast de voedingen ook als speen zou gaan gebruiken. Tegenwoordig heb je drie verschillende soorten Bibs spenen. Wij hebben gekozen voor de Bibs original speen maat 1.

Ruisgeluiden
Bij onze eerste dochter heb ik veel gebruik gemaakt van de ruisfilmpjes op Youtube. Ze werd daar namelijk erg rustig van. Wij hadden het boek gelezen over de 5s- methode van Dr. Karp, ook wel The Happiest Baby method genoemd. Deze methode was gegarandeerd succesvol zolang je maar de stappen volgde. Met deze 5 stappen worden de sensaties uit de baarmoeder nagebootst waardoor je baby troost biedt.

Stap 1: swaddling, inbakeren
Stap 2: side of stomach, zij-ligging
Stap 3: sushing of sussen
Stap 4: swinging, ofwel wiegen
Stap 5: sucking, ofwel zuigen.

Toen we inmiddels bij stap 3 beland waren, omdat stap 1 en 2 nog niet voldoende troost gaven, kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat zelf het sus geluid produceren echt geen optie is. Je adem raakt op waardoor je na een paar minuten genoodzaakt stopt en je vervolgens weer overnieuw kunt beginnen. Al gauw ging ik opzoek of dit geluid niet gewoon beschikbaar was op Youtube. Tada! Je kunt het gewoon vinden, je krijgt een zwart scherm met 8 uur lang sussen. Het nadeel is dat je je telefoon kwijt bent, want die ligt bij je baby op de kamer. En ergens voelde het toch niet goed om zo dicht bij onze baby de hele nacht mijn telefoon te hebben. Lees hier de gehele blog ‘Is dit het recept voor heerlijke nachten’

We hebben door de ervaring met onze eerste dochter nu de Moonie Beer aangeschaft. Het is echt even een aanschaf, en vinden hem ook te duur om ‘even’ te testen. Maar wij zijn om eerlijk te zijn wel echt FAN! Wij gebruiken het oranje licht en het ruis geluid. Maar er zijn meerdere geluiden en lichtkleuren.

We zetten de beer aan als we hem in bed hebben gelegd en de beer gaat vanzelf weer op stand-by na een aantal minuten, word je baby wakker en maakt hij/zij geluid? De beer reageert hierop en het lampje en het geluid gaan weer vanzelf aan. Zo wordt je baby weer in slaap gesust en kan jij lekker doorslapen. Het enige nadeel vinden wij dat we hem nu na elke nacht moeten opladen. Verwachting is dat we na een aantal weken er wel langer tussen het opladen komt te zitten omdat de beer dan minder intensief gebruikt wordt en de baby minder geluidjes gaat maken snachts. Naast dat de Moonie Beer erg handig is, staat hij leuk in bed en is hij van mooie kwaliteit en zacht.