Boeken tips

Baby’s allereerste kijkboekje. Dit boekje stimuleert de visuele ontwikkeling van baby’s. Het bevat plaatjes met zwart wit contrasten en felle kleuren. Zelf verzinnen wij er een leuk verhaaltje bij zodat de baby onze stem, woorden en klanken hoort.

Wij zijn al vroeg begonnen met het voorlezen van onze kinderen. Wij hebben voorlezen gekoppeld aan het avondritueel voordat de kinderen naar bed gaan. Vanaf dat onze baby 7 weken oud was zijn we hiermee begonnen. Voorlezen is hierbij een moment rust & voor ons samen. Lees hier onze blog Slapen en bedritueel van een 8 weken oude baby.

Thuis bij muis, Pauline Baartmans. Wat een mooi kwalitatief boek met mooie tekeningen. Muis en beer zijn twee vriendjes die van alles beleven in en rondom het huis. In die boek staan 7 korte verhaaltjes, alle verhaaltjes zijn op rijm.

Eenhoorn waar ben je? Op zoek naar de zeemeermin, draak, fee, eenhoorn & het kindje, achter de viltenflapjes. Op de laatste bladzijde zoeken we het kindje, achter dit flapje zit een spiegel.

Bobbie gaat buitenspelen, Monica Maas. Bobbi speelt buiten, ontdek achter de flapjes wat Bobbi allemaal tegenkomt buiten. Bobbi heeft veel leuke verhalen waar kinderen zichzelf kunnen herkennen in de verhalen.

Er zitten katten in dit boek, Viviane Schwarz. Een grappig boek met humor over katten. Er zitten veel verschillende vormen bladzijdes in dit boek wat een leuk en speels maakt om samen dit boek te lezen en te ontdekken.

Nijntje, boven of beneden? Dick Bruna. Leuk informatief en speels ‘schuifjes boek’. Je leert op een speelse manier verschillende begrippen zoals boven & beneden, voor & achter etc.

Leeuw, waar ben je? Op zoek naar de giraf, krokodil, olifant, leeuw & het kindje, achter de viltenflapjes. Op de laatste bladzijde zoeken we het kindje, achter dit flapje zit een spiegel.

Over een kleine mol die wil weten wie erop zijn kop gepoept heeft, Werner Holzwarth. Op een dag steekt molletje zijn kop boven de grond en wordt er op zijn hoofd gepoept. De mol gaat langs veel verschillende dieren om alle drollen te vergelijken. Uiteindelijk komt hij erachter dat het Bullenbak was, de hond van de slager.

Eten met nijntje, Dick Bruna. Een leuk boek vol verschillende recepten die je kan maken van baby tot samen met je kind. Tussen de recepten staan ook leuke korte verhaaltjes. Zo leer je waar melk vandaan komt en wat er allemaal te vinden is in de moestuin.

Zoek je mee op de boerderij?, Axel Scheffler. Een mooi stevig zoekboek vol met dieren. Het boek zit vol mooie plaatjes. Vind jij alle dieren terug? Onderaan elke bladzijde staan dieren die je kunt zoeken. Hoeveel muisjes tel jij?

Hondje, waar ben je? Op zoek naar de poes, muis, konijn, hondje & het kindje, achter de viltenflapjes. Op de laatste bladzijde zoeken we het kindje, achter dit flapje zit een spiegel.