Inmiddels is onze mini 27 weken oud, en hij kijkt echt al het eten wat je eet uit je mond. Hij vind de oefenhapjes die hij tot nu toe krijgt heerlijk en eet het ook met smaak op!

Inmiddels krijgt hij sochtends fruit en eet hij savonds tijdens het avondeten al verschillende soorten groente.

We zijn deze week gestart met stukjes brood en een korstje. Dit vind ik toch altijd een beetje spannend en ik controleer dan ook altijd extra zijn gehemelte of daar niks blijft zitten. We geven daarbij ook een beetje water om alvast te wennen aan iets anders dan melk.

Hij krijgt nu nog een droog broodje maar ik denk dat we daar binnenkort ook al een beetje boter op kunnen smeren.

Voedingschema 6 maanden
7.00: 180 cc Nutrilon 2

9.15/9.30: Fruit (peer of appel). Daarnaast geven we ook een paar slokjes water.
Wij geven nog geen banaan omdat hij nog niet heel regelmatig poept en ik ben bang dat als ik hem nu banaan geef dit negatief effect kan hebben op zijn ontlasting. Dit is een gevoel en geen idee of dit ook waar is 🙂

11.00/11.30: 180 cc Nutrilon 2 + een paar stukjes brood en een korstje om op te sabbelen. Daarnaast geven we ook een paar slokjes water.

15.00: 180 cc Nutrilon 2

18.00: drie ijsblokjes groente.
Tot nu toe hebben we; bloemkool, doperwtjes, snijboontjes, broccoli, worteltjes en pompoen gegeven.

19.00: 180 cc Nutrilon 2 + vitamine D druppels + Rijstebloem 4+. De rijstebloem zullen wij binnenkort aanpassen naar ‘fijne granen 6+ maand’. Ik wil niet alles tegelijk altijd verhogen en veranderen dus wij doet dit altijd stap voor stap zodat het buikje niet teveel verandering krijgt en we ook goed kunnen zien wat zijn lichamelijke reactie is.


Hoe bewaar je hapjes zonder eten weg te gooien?
Hoe voorkom je dat je elke keer eten weg gooit? Of zelf elke keer de restjes moet opeten?

  • Koelkast: Doe er een paar druppels citroensap bij, dit voorkomt verkleuring als je het een paar dagen in de koelkast wilt bewaren.
  • Vriezer: op het begin eten baby’s nog niet zo veel vaste voedsel, zonde want je moet dan al snel het weggooien. Je kunt dit gemakkelijk invriezen.

Tip: Gebruik IJsblokjes vormen (met een deksel) BPA vrij. Zo kan je gemakkelijk de hoeveelheid ophogen. Met een deksel op je ‘hapjesblokjes’ is het ook nog hygiënisch. Zo zorg je ervoor dat er alleen de groente in de vormpjes komen en geen broodkruimels of andere dingen die ook in je vriezer liggen.

Lees ook onze blog voor meer tips: Eerste baby oefenhapje 🍐🥕 – How about baby