Baby

Het eerste tandje & tanden pijn

eerste tand

Ahh schatje, ik weet niet meer waarom ik nou zo zat te wachten op je eerste tandje. Maar hij is op dit moment al door je tandvlees heen en zichtbaar. Je bent nu 34 weken oud en je eerste tandje onderin is er!

Vannacht werd je wakker en aan je huiltje te horen had je pijn. Het liefst neem ik de pijn van je over maar dat is helaas niet mogelijk. En mini dit is pas je eerste tand en er volgen er nog veel meer 😢.

Wat te doen tegen de tanden & tandvleespijn?
– vanaf nu hebben wij standaard waterbijtringen in de koelkast liggen. We hebben er meerdere zodat we er altijd 1 koud hebben liggen. Hiermee masseert je baby zijn of haar pijnlijke tandvlees.
– Rubbere bijtring. Wij hebben hem van Sophie de Giraf. Deze is heel fijn en zacht. Hij heeft twee verschillende texturen, zo kan je baby naar eigen wens kiezen wat voor hem het fijnst is om op te kauwen.
Barnsteen armbandje. Barnsteen, ook wel Amber genoemd, zorgt voor een pijn verzachtende werking. Voor baby’s helpt barnsteen/amber goed bij het doorkomen van tandjes. Dit komt door het Barnsteen zuur dat vrij komt door de warmte van de huid.
Dentinox. We merken dat onze mini er snachts meer last van heeft, we geven dan niet zijn waterbijtring of rubbere bijtring mee naar bed. Voor snachts masseren we alleen op het zere plekje een beetje Dentinox. Dit is een plaatselijke pijnstiller. We doen dit of met onze vinger of wattenstaafje.