Een week lang poep, huilen en twee voortanden die doorkomen. Wat een feest 🎉.

Pfoe de week begon met veel dunne luiers. En toen ging er na een paar dagen een lampje branden. Zou hij tanden krijgen? En ja hoor TWEE boventanden tegelijk, ze waren al bijna helemaal door.

Toen je 34 weken oud was kwam je eerste tandje onder door. Inmiddels staat de teller nu op 4 tandjes, twee onder en twee voortandjes. Je leest hier alles over in de blog Het eerste tandje & tanden pijn.

Deze week
Nu sinds 5 nachten wordt hij ineens wakker snachts. Normaliter werd je soms ook weleens even wakker maar dan was het een speentje geven en dan ging je weer verder slapen. Maar dat was nu niet meer voldoende.
Wat we nu doen? Nu wiegen we je in slaap, lopen we rondjes op je kamer, zingen we zacht liedjes en ligt Moonie beer ondertussen nog te sussen op je buik. Om te checken of je diep slaapt tol ik altijd 1 armpje omhoog, hoe soepeler dit gaat hoe dieper je slaapt. langzaam bouw ik het wiegen, lopen en zingen af om je vervolgens heel rustig in je eigen bedje te leggen. Want het nadeel van als je dit te snel doet is dat je weer helemaal van voor af aan mag beginnen met wiegen, rondjes lopen & zacht liedjes zingen….

Benieuwd wat de Moonie beer is? In onze vorige blog nemen we je mee in de technieken van deze knuffelbeer. Is dit het recept voor heerlijke slapende nachten? – How about baby

Hoe val je zelf weer in slaap na deze baby bedrituelen?
Ik merk dat ik het steeds lastiger vind om weer in slaap te vallen snachts als ik er even uit ben geweest. Vooral na de baby bedrituelen. Laten we eerlijk wezen deze week ben ik 15-30 minuten bezig om er zeker van te zijn dat hij goed slaapt zodat ik niet weer opnieuw kan beginnen met troosten en in slaap krijgen. Daarna lig ik weer in bed en merk ik dat mijn hoofd begint te malen over van alles en nog wat. Er is niks vervelender dan dat. Je mag eindelijk weer verder met slapen en dan lukt het niet. Van de week kwam mijn vriend thuis met een cadeautje! Een slaapmasker! Dit is echte liefde toch? Een keer wat anders dan een bosje bloemen 😉

Slaapmasker. Wij hebben een slaapmasker van traagschuim en 100% katoen van het merk Medoes. Hij is heel zacht, licht en heeft een fijne brede band.

Hebben jullie andere slaap tips? Stuur ons dan een berichtje via ons Instagram account!