Voedingschema 12 maanden
7:45: 1 Broodje met een beker gewone (koude) melk. Wij gebruiken voor de melk de drinkbeker van Munchkin.

10.30: fruit met water. Wij gebruiken voor water een andere drinkbeker, zo herkent hij goed wanneer hij melk of water krijgt. Hiervoor gebruiken wij de Philips Avent beker met rietje. Zodat hij ook leert om uit een rietje te drinken.

12.00: 1 tot 1,5 volkorenbroodje met een beker gewone (koude) melk.
Beleg? Dat varieert tussen: appelstroop, Philadelphia, 100% pindakaas, plakje kipfilet, vegatarische smeerworst, smeerkaas.

15.00: Volkorensoepstengel, groente en water uit de Philips Avent beker. Wij geven wisselende groente bij dit moment. Hij is er nog niet helemaal fan van maar de aanhouder wint toch? :P. Wij geven hem verschillende gestoomde groente, augurk, komkommer of paprika. Met de stomer kan je gemakkelijk een paar stukjes snel stomen. Lees hier de blog ‘1jaar en geen groente eten’ van een paar weken geleden

18.15: Avondeten. Hij wilt alleen nog maar precies hetzelfde eten als dat wij eten. Geen mooie bakjes of prakjes meer in de koelkast of vriezer. Mini wilt ook lekker eten wat wij eten.

19.30: Nog een klein flesje melk + vitamine D druppels . Na het wassen, klaarmaken voor bed en boekje lezen geven wij nog een klein flesje warme melk. Dit is een flesje die we nog moeten afbouwen. Maar ik denk dat ik dit flesje nog te fijn vind om te geven…;)


Overstap van Nutrilon 2 naar gewone melk.
Halverwege het laatste pak Nutrilon 2 zijn we begonnen aan de overstap naar gewone melk. In principe mag je baby bij 12 maanden gewone koe melk drinken volgens het Voedingscentrum.nl
Hij kreeg al een tijdje zijn ochtendfles en middagfles niet meer in zijn babyfles maar in de drinkbeker van Munchkin.
We zijn toen begonnen met de beker 50/50 te vullen. De ene helft nutrilon 2 (2 schepjes en 60 cc) en de andere helft gewone melk. We hebben in twee weken afgebouwd van volledig nutrilon 2, naar lauw gemengd met koemelk en nu inmiddels naar volledige koude koemelk.

Wat is de drinkbeker Munchin en waarom gebruiken wij deze? De Munchkin Miracle 360° Oefenbeker is een beker die is ontworpen voor zowel ouders als kinderen. Hij voorkomt geknoei en is tegelijkertijd beter voor de tanden. Drinken langs de hele bekerrand van 360°, zoals bij een gewone beker, ondersteunt de normale spierontwikkeling in kindermondjes. Zonder extra tuitjes, rietjes of andere onderdelen is de Miracle 360° Oefenbeker gebruiksvriendelijk en nog makkelijker schoon te maken.